You are here

Akademija Lepih Umetnosti

Mesto: 
Address: 
Takovska 49a
Brendovi: 

O ALU...

Akademija lepih umetnosti (ALU) je prvi privatni fakultet umetnosti na prostoru bivše SFRJ, odnosno Srbije, osnovan 28. maja 1997. godine u Beogradu. Posluje na osnovu rešenja Ministarstva prosvete i sporta Republike Srbije. Do januara 2007. godine, na ALU su diplomirala 342 studenta. U školskoj 2006/2007. godini, upisana je deseta, jubilarna generacija.
Slika nove zgrade ALU
Nastava se organizuje u skladu sa principima Bolonjske deklaracije na dva nivoa: osnovne i diplomske akademske studije (master i specijalističke).
Sporazumom o saradnji koji je potpisan sa Novom akademijom lepih umetnosti-NABA iz Milana, ALU je postala i deo sistema od 48 svetskih univerziteta, čime se otvaraju nove mogućnosti za studente, od školovanja u Italiji do dobijanja zajedničke diplome. Međunarodno priznata diploma Akademije omogućava prohodnost na svim kontinentima.

Liderska uloga u razvijanju privatnog školovanja umetničkog kadra građena je postepeno i sa velikim naporom, kako bi se ovaj vid obrazovanja održao i išao u korak sa svetskim edukativnim procesima.
Akademija je danas moderna obrazovno-naučna institucija prepoznatljiva po savremenom nastavnom programu, uglednim profesorima, tehničkim mogućnostima i uslovima na studijama, međunarodnoj saradnji i diplomcima koji su ponos i podstrek za budućnost.

Umetničke oblasti:

▪GLUMA

▪MUZIČKE STUDIJE
(Vokalna i instrumentalna muzika)

▪LIKOVNE
(Slikarstvo)

▪PRIMENJENE
(Dizajn grafike i medija, Arhitektura enterijera, Kostim)

▪MENADŽMENT U UMETNOSTI
(Menadžment umetničke produkcije, Menadžment masovnih medija, Novinarstvo)